Το Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) διατέθηκε ως σταθερή έκδοση μόλις χθες (21 Απριλίου). Η ανακοίνωση του ονόματος της επερχόμενης έκδοσης έγινε σήμερα (22 Απριλίου). Ομολογουμένως γρήγορα. Γρηγορότερα από όσο έχουμε συνηθίσει τουλάχιστον.

Ως συνήθως, με μια ανακοίνωση στο blog του, ο Mark Shuttleworth (founder του Ubuntu και της Canonical) ανακοίνωσε το όνομα της επερχόμενης έκδοσης η οποία αναμένεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους (2016).

Yakktey Yak

το όνομα αυτής.

Περίεργο όνομα, αλλά αυτές είναι οι γραμμές κατεύθυνσης (guidelines) σε ότι αφορά τις ονομασίες των εκδόσεων του Ubuntu. Μια περίεργη λέξη και ένα περίεργο ζώο ακολουθώντας τη σειρά του λατινικού αλφάβητου.
Οπότε, μετά το X(enial), έρχεται το Y(akktey). Οι δυο λέξεις που θα αποτελούν το όνομα της έκδοσης θα πρέπει να ξεκινούν από το ίδιο γράμμα. Εξού και το Yakktey Yak.

Συμβολίζει ένα ζώο το οποίο συναντάμε συνήθως στα Ιμαλάια, στη Κεντρική Ασία, όπως και βόρεια της Μογγολίας και της Ρωσίας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στη Wikipedia.

Original Image from Wikipedia

Για όσους/ες θέλουν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη-δοκιμή της έκδοσης, μπορούν να το κάνουν άμεσα μιας και τα αποθετήρια έχουν ήδη ανοίξει.

Το αντίστοιχο θέμα(topic) έχει ανοίξει στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δοκιμές.

Ubuntu 16.10 και το όνομα αυτής…
Ετικέτες: